Tuesday, December 1, 2009

uncle chillis & idc loyalty..

bisness partner
the best leader


hyperzone
byk gak aktvt weken.....stat on friday.....ermmm...byk plak aku nak update tp aku wat secara ringkas jerk,n agenda yg penting je aku update..mls nak update yg len.....stat friday tu aku baru stat p balik pegi uncle chiliis kat hilton pj,bkn aper baru 2 hari je kot x p sana sbb majuknyer pasal...gedik laaa kan..hehehhe....mmg selalu pegi sana...da jadi port aku ngan keng kwn aku if nak p clubing...n saturday plak band yg ader kt situ last perfome(hyperzone)selebrate laaa ngan diarg mlm tuh....saat akhir diarg perfome last time tuh laaa jag(guitaris)mengadu kat aku yg gitar dia wat hal....hmmmm....sabar je laaa,dgn muka yg ketat giler dia try jugak fix up gitar tuh,.seb da naik atas stage ok...die pissed off jugak laaa...tp aku try pujuk dia...bila da pujuk ngan sesuatu yg senang giler di pujuk,hehehe,maka dia hyper giler atas stage.....senang jer pujuk mamat nih...mlm tuh mmg happening ,ramai giler org..sume kengkwn dtg ,n customer ramai laaa jugak.,selebrate smpai u.c tuh tutp...hhahaha....jag was drank dat nite..n xtau aper yg da kitarg wat mlm tuh.....hehehe......so after dis rindu diaarg perfome kt u.c,coz diarg perfome kt kuantan plak on january....seb ader sebulan lg kt kl.n still leh jumpa lagi.....miss u guys n gud luck!
ni nak citer pasal besoknyer plak bangun awal pg gak,aku ngan izz bgn pg kuar dr subang pegi umah kwn aku sorg ni kt klang lama,sbb mtak dia tolong make up kan tok event idc loyalty ..aper tuh..?hmmmm event bisness aku....seb nak kuar pg dr subang x jem...if x...hampehhh.....tggu azni kt bangsar kul 3lebih,event stat kol 430.....aku pikir kitarg lmbt nak p sunway tuh ,rupanya mmg awal...seb yg len 2 ader lg.........masok dewan tuh aku jumpa amie ngan bisnes partner yg len,lepak kat hall tuh 2jam gak laa ngan partner2 yg len.....masa kitarg nak masuk dlm tuh da dok kt meja memasing,aku p meja amie...aku ternmpak sekumpulan umat tuhan nih....aku tanak ckp saper......biarlah.........so majlis hari tuh ok laaaa..ngan jamuan mkn mlm ,show n award tok superstars yg berjaya.....secara kesimpulannya...bes even aku sakit ati.......tp xper laaaa........belajar dr kesilapan...

p/s:mlas nak upload len2 pix....nak tgk kt face book ader...ok..!

Monday, November 16, 2009

sunday..........





ahad 16hb,smlm aku ngan izz bgn pg kot nak beli ticket tok 2012,smpai mid valley,ramai tol umat beratur nak beli ticket tgk citer tuh....huhuhu...aku beratur jer,tos anouncement ticket tok hari tuh jer da sold out..,huhuhu...so....aku kol azni tok beralih ke tpt len..p ou jerk........konon nyer nak tgk ticket sebelah sana...hmmmm...hampehhhh.....habis.....kol gsc tok booking dr smlm mmg xdpt....error...error...error.........so hajat kitarg nak tgk citer tuh mmg x kesampaian.pas p mv aku p amek jag kat hilton pj.........then shoot to ou......parking kat ou mcm haram hari tuh,penuh...terpaksa laaa parking kt luar menapak......hmmmm pas mkn hajat tok tgk muv mmg x kesampaian,p main bowling,jag plak mmg x nak main bowling n mmg xsuka ngan aktvt tuh...hahhaha...atas desakkan dan pujuk rayu kengkwn len,n aku tos bayar tok dia kasut ,terpaksa dia main....hahahhaha...mula2 tuh agak kekok laaaaa...pas tuh dia laaaa JUara n kalahkan kitarg......pasnih....da terel main bowling,keluar je pas nih ajk main bowling......aktvt pas nih karaoke.....hahahhahaha....dia nak jerk...dr pegang gitar jerkan......smlm mmg byk laaa aktvt aku...b4 antar jag balik,teman dia p bentley music kat curve....survey gitar baru..then pas tuh p andalus kat damai last sekali ke karaoke.....melalak mcm hantu semuanya......tp mmg ader suara hantu kt dlm tuh...hahaahhaa...saper.......?org yg kt dlm karok tuh je tau........hehehe.....

Wednesday, November 11, 2009

bufday girl yg ke 27....................


TANGGAL 9 HB NOVEMBER 09,aku wat suprise party kt uncle chillis hilton pj tok azni...birthday yg ke 27.....kerjasama dr kengkwn gak n specially kerjasama dr geng hyperzon band.....mlm tuh enjoy giler even party tuh simple giler,,kehadiran kengkwn ngan geng hyperzone yg mmg da hyper......mmg gempak.,even ader kengkwn ngan bisnes partner yg len x dpt hadir atas2 sbb ader yg keje laaa bsok tuh kan,....paperpon aku puas hati mlm tuh semuanyer bejalan ngan lancar,.......wish to azni......happy birthday dear....semoga panjang umur,semogA di murahkan rezeki dan berkembang dan kembang lg networking kita dlm bisnes nih......semoga persahabatan kita kekal selamanya walaupon susah dan senang.........................luv u.........

Thursday, November 5, 2009

misssing him so badly...


video

aper yg aku nak citer kat sini...i miss dis guy so much,....pada hal selalu jumpa...smpaikan off day dia PON aku ggu....yg besnya tak lama lg dia akan jd bisnes partner aku gak....bulan depan dia kena outstation kat kuantan,.....huhuhu3 bulan plak tuh...seb aku ader networking kuantan...huhuhuhu...hopefully dptlAA tgk die kt sana............
dear missing u after dis.................


update news...

fuhhhhhh...LAMA giler tak update ngan kebzzz kerja sendiri.,bzzz ngan bisnes partner cmner nak bertambah kaya lg..n bz ngan cinta hati....opppsss...saper...biar laaa aku jerk yg tau ngan kengkwn terdekat........so...skrg sendiri jd bos...tak yah kje ngan org daaaa........takperlaaaaa.....murah rezeki......saje mengemaskinikan bloq aku yg da bersawang nih...latest news aku akan update....da rajin skit skrg.........hehhehehehhehehe...

chow chin chow.............

Wednesday, July 22, 2009

am sorry to all my frend...

assalamualaikum semua...

b4...aku nak mintak maaf sgt2 kepada kengkwn aku yg lama giler aku tak jumpa diarg,n kwn close aku gak...aku tak korg ader yg terasa hati gak sbb aku abaikan korg...lately aku sgtt2 laaa busy ngan keje n bisness yg baru nak merangkak....byk benda nak di uruskan........tuh yg x dpt nak on9.....so...aku just luangkan masa sekajap je laaa...tok mengupdate paper yg perlu.....supaya bloq aku nih tak bersawang n tak dilahakan kengkwn kat luar sana..specialy kengkwn close aku...aku mintak maaf byk2 sgt,ngan aku kena ikut meeting,kekdg smpai tgh mlm baru aku lek umah,even kekdg weken pon aku terpaksa bersama bisness partner aku.....aku tahu skrg masa aku byk tertumpu pd bisness nih jerk......so....aku kurang skit tok bersosial ngan kengkwn aku........harap sume nih da setel,aku free baru bergerak bebas skit......aku harap kengkwn aku kat luar tuh paham laaa yer...aku mmg mengharap kesudian korg tok memahami aku yg busy mengejar cita2,hehe,yg mana yg tau aku buat bisness aper,korg tau laa.......bukan senang nak berjaya kalau aku tak korban kan masa aku skit tok grow up kan bisness aku nih........ermmm...anyway tuh jer laa wat masa skrg aku nak update,to all my frend....nanti aku akan cari korg okey...dun wory...aku takkan lupakan korg nyer.......daaa....chowwww.

Friday, July 10, 2009

wish congaratulation to sumone!!

so...lama aku x singgah bloq aku....bukan aper.pas aku cuti seminggu keadaan byk men strees kan otak aku...antaranya kerja aku laaaaa.....so...kat opis xleh nak on9 langsung....jgn kata fesbuk pon aper2 pon aku xle bukak...ngan leptop aku yg cm haram jjjjjjjj......rosak....jd aku cm mals nak betol kN LEPTOP yg sekian mmg da rosak...so...aku pulangkan balik kat company..x tau laaa dpt leptop baru ke x.....heh...kalau ader rezeki aku nak beli sendiri jer.aper pon malas nak update paper news pon even byk news yg ader...so xpenting pon tok aku taip......

anyway to sumone yg still sudi baca bloq aku xkira laa si dia sendiri or org len just wanna wish selamat pengantin baru.....even da lama ke baru si dia menjejak kaki ke alam perkahwinan...aku nak ucapkan selamat menempuh alam perkahwinan....tu pon aku tau dr kawan aku sendiri even aku avoid dr semua kengkwn dia tok aku tahu yg dia akan jugak berkahwin...,tp akhirnya aku tau jugak..huhuhu..xper laaa nak wat cmner kan jodoh pertemuan ditangan tuhan.....walaupon da lama berlalu...tp semua kenangan manis akan terpahat di hati..,dan segala kenangan pahit akan aku kuburkan selamanya...sedih sebenarnya...tp adernya kengkwn terapat,aku jd kuat...mcm2 hAL......ader hikmah di sebalik aper yg terjadi kita tak tau kan....

xper laaaaa aper pon kehidupan perlu di teruskan ngan life baru dan org baru x gitu....heheehehe..yg penting kita enjoyyyyy!

chow...

Wednesday, June 24, 2009

tuhan beri aku cinta

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Monday, June 15, 2009

malas

woohoooo.....byk benda nak update...tp rasanya x sempat nak menaip....mud ngan feeling kena ader...anyway just checking email,fesbuk ngan blogger nih...semoga tak bersawang...tp nih da bersawang gak blog nih...busy skit bila berada di menara pj nih...

tak tau nak taip aper.,tp nak ckp hepy skit....hehehehehehehe tuh jer......

ok laaa ader berita menarik aku update..kalau xder tuh korg p la baca bloq yg memana ader yer......enjoyyy!

Saturday, May 30, 2009

kerinduan

bosan ari ni...so aku meng update bloq jerk...xder wat paper bila aku berkemas2 td tiba2 aku jumpa satu kotak besar yg mmg da lama aku x buka..emphh dlm tuh mmg byk khazanah yg paling penting seumur hidup laa org kata..aper dia..album gamba2 moment bersama kengkwn lama,bersama seseorg yg mmg aku syg laaa..nak di jdkan citer..aku mcm rindukan kenangan hangout bersama kengkwn masa p studio kat ttdi dulu.hrmmm skrg masing2 da bawak haluan sendiri....sejak bubar nya kumpalan R nih aku pon da terlost kontact ngan diarg....byk giler kenangan ngan diarg nih...a lots fun n memories yg aku x kan lupakan smpai bebila pon...n yg aku x kan lupakan relationship aku bersama seseorg yg terjalin selama 6 thn...fuhhhh...moment sgt.....but its okey semoga dia bahagia n sucsess dlm bidang yg dia ceburi...(cehhh skema kan..)so far yg aku jumpa last ader gak laaa aku jumpa kengkwn lain yg dr brunei ngan singapore....miss them so much..rindu sgt2 ikut road show diarg...huhuhu...xper laaa...ader rezeki ader jodoh mana dpt jumpa diarg lagi...n aku x sabar nak jumpa diarg besok ..xtau laa ader yg dtg ke x......hopefully dpt jumpa balik....
miss u guys..!
ruffedge feat jaclyn victor(kerinduan)
Masih terlintas di hatiku
kenangan waktu kita dahulu
sewaktu kau dan aku
‘menyamar’ menyimpan rindu
ku biarkan ‘nyabilan mu’(???)

Kini menjelma di ingatan
kita berdua bagaikan teman
namun tak ku berdaya
menjelaskan segalanya
perasaan ku menahan

tiada ku duga
ia hanya kenangan
yang hadir hanya bila ku kerinduan
kini bahagia pabila ku bersama dirimu
kasihku cinta yang pertama

ohhh…sayang…
Ohhh…kasih…
Kini menjelma di ingatan
kita berdua bagaikan teman
namun tak ku berdaya
menjelaskan segalanya
perasaan ku menahan

tiada ku duga
ia hanya kenangan
yang hadir hanya bila ku kerinduan
kini bahagia pabila ku bersama dirimu
kasihku cinta yang pertama

tiada ku duga
ia hanya kenangan
yang hadir hanya bila ku kerinduan
kini bahagia pabila ku bersama dirimu
kasihku cinta yang pertama

ohh…kerinduan
pernah kita diuji dalam perjalanan
‘menyukat’ perasaan dan kesabaran
berdoalah kitakan teruskan jua
selagi adanya kasihmu ku percaya….

(berpantun)*too fast cannot get the wordings*

tiada ku duga
ia hanya kenangan
yang hadir hanya bila ku kerinduan
kini bahagia pabila ku bersama dirimu
kasihku cinta yang pertama

tiada ku duga
ia hanya kenangan
yang hadir hanya bila ku kerinduan
kini bahagia pabila ku bersama dirimu
kasihku cinta yang pertama

bengang....

Aku bosan dengan cintamu..Aku rasa buang masa.Kau selalu mendustakan cintaku...Aku fikir kau tak searus..Biarkan ku beralih..Biarkan diriku terus bersendiriKu tak sanggup engkau setia..Walau jasad dan juga nyawaSebagai tanda cintamu padaku katamu...Chorus:Tak mungkin ku percayaKata-kata yang penuh dustaHanyalah bibir berkataYang memilukanMenambah bengang rasa hampaTerus hingga diriku terasaCukup berkali kau berkataJangan diulang lagi dustaJangan kau pujuk hati yang terlukatak mungkin akan ku kembaliJika janji sekadar mimpiTak mungkin aku sanggup bersama denganmu....

dis song for sumone..kalau dia baca fahami lirik nih ehh...hihihi,tq

Wednesday, May 27, 2009

dem it!



SAD wit evrything,
mad,
pissed off

Tuesday, May 12, 2009

Q BISTRO

emmphhh..hari nih aku x busy sgt,cuma meeting jer.ari nih aku byk goyang kaki sikit..bes....
smlm aku busy skit even bos aku xder kat opis....nak on9 mmg xdpt laaa....smlm aku p laaa branch ampang ngan damansara,masa aku p tuh fendi x factor dtg opis aku masa aku xder...cehh .,kwn aku bg aku jeles dia ambik gamba ngan fendi.,takper aku daader pon pix ngan fendi...heh!!!xper2..next time.....tp next time aku may b da takder kat aliance kl lg...aku kena ikut bos kesayangan kat pj......xdpt jumpa lagi....uwarrrrr,......sob...sob....smlm aku cadang nak wat ot,tp mud aku xder....so aku lek keje p gym laaa cm biasa.....seb ari nih aku x ngadap trainer aku.........aku werkout sejam jer mandi balik umah..tgk tv ikzal kol ajk p mkn....so dia ambik mohd cece kat sendul lepak kat Q BISTRO jer...gi pon mlm tuh aku sakit gigi cm malas nak kuar,tp ikzal da kol memnadangkan da lama xlepak ngan dia....kesudian menrima tok temankan mkn tuh aku ikutkan saja.....tos aku kol matme soh menapak berjln kat Q BISTRO tuh....sambil menikmati makanan sambil cuci mata...tp malam tuh x bes langsung cuci mata tp aku d lahakan jer ngan si cece yg sgt2 laaa dinch..hehehehheheheh.xper laa aku terima jer kutukan kengkwn yg sebegini.....(ayat pasrah)hihihi.. p/s:hishh..sume da p mkn kat WILLIAM...aku pon nak gak p...ikzal i tggu u bwk i p sana yer..janji di kota..kena cari hari yang aku xkan diet....hehehehe

cantonese mee triple large yg ikzal mkn...teringat aku
order mee large kat hartamas..hihi..
matme yg feeling usha mamat mana laa konon..
duta nasi lemak ayam
ni laa dia org x diet...jgn mare.
gedik..cece jer yer...lalalaalal



Tuesday, May 5, 2009

selesai

akhirnya selesai adik aku bertunang ahad lepas....penat giler.........bertungkus lumus kami sekeluarga menyempurnakan majlis.....semoga adik aku cepat2 kawin....aku nih?jgn tya da ambik berkat dah dr adik aku ari tuh.......semoga berkekalan...amin..!

Wednesday, April 29, 2009

appreciate

hari nih aku agak mudy skit....sad,dispointed,n sume2 laaa yg ader,bukan aper kekdg yg menjd tempias aderlah kita....so i dont want talk bout dis......just let it be....may b aku da belajar dr pengalaman dan pengajaran masa lalu.so im strong enough...wat i can say we must learn how to appreciate who luv u much n do anything for u..,for me don't loose it.....if u loose it mulalah nak regret.ini aku ckp secara jeneral....wen ppl dunno how to apppreciate bila da tak der baru ko terasa teringat.....i was remember wat my frend saying bout appreciate to me..! aku selalu jugak tak di appreciate,tp aku belajar dr kesilapan...nak menyesal pon x guna.....so...jdkan pengajaran kat situ....aper yg aku cuba ckp kat sini sesiapa yg baca tuh jgn laaa rs kecik ati yer,bcz aku taip ngan aper yg aku rs skrg......im sad....but sumtimes im feel im loose evrything...tp dgn adernya kenangan2 lepas2 yg menyakitkan...im try to strong..yes..im strong enough for dis......

for my lovelt frend outside there....aku harap setlekan laa ngan baik aper jer mslh yg korg rs diri korg tuh tak di appreciate.....aku xnak ckp panjang2...aku harap korg paham aper aku cuba smpaikan.....life must goes on dear.......aper2 jer korg punya keputusan aku rspect..tuh jer mampu aku ckp..sbb korg ader laaa kwn aku yg terbaik......n one of u i know u feel soooo...dispointed bout this mattter,so aku rs buatla aper yg terbaik dlm hidup korg....okey....

Monday, April 20, 2009

bertunang?

bulan yg sgt2 busy .......tak sempat nak on9 ker nak update paper kat bloq nih..nak on9 kat facebook pon tak senang..bersawang.....aku busy ngan berbagai2 aktiviti tak kira laa event kat opis,rumah ngan kengkwn.nih aku baru abis minggu setiausaha,dinner opis,bufday kak aida,weding kengkwn,bufday hid n latest maksu aku bertunang.bulan depan aku busy ngan adi aku lak bertunang ngan kazen aku plak...aku punya....??bila....??tunggu tuan empunya diri melamar aku laaaa...hahahahhahaahha.dan hujung bulan aku d akan ikut bos aku ke branch pj.bes......so...aku da tak der kat aliance kl lg.....bye2..hehehehe.ok laa tuh jer idea yg aku nak update..da tak takder idea pon.......

chowwww

Monday, April 6, 2009

huhuhu...mcm2..

bulan ni aku busy skit ngan keje2...so aku akan jarang on9 n update bloq nih....so....hari ni jerk aku meluangkan masa sedikit,balik keje gym tak pon balik keje ot...tu jer aktiviti aku skrg......kalau free baru hangout ngan kengkwn..nih kebusyan aku tolong adik aku pasal hantaran bertunang dia bulan depan nih..smpaikan aku terpaksa cancel aktiviti karaoke aku bersama kengkwn smlm...sory guys aku terpaksa cancelkan join karok tuh...huhuhu,.kengkwn sedara mara tertya2 aku bila lagi...haaaaa...ader jodoh smpai seru kawin lah aku.......amin!! bulan ni maksu aku bertunang,next month kazen n adik bertunang..hehehe..dpt byk biras...lallala
hmmm...nih mak aku not in the gud condition...sakit dia dtg lagi...biasa laa kalau org kena breast cancer nih bila2 masa je bole sakit....ngan memakai duit yg sgt byk tok perubatan mak aku.jadi aku sgt2 berjimat cermat.gi pon ot bulan lepas tak ler byk...pening byk benda aku kena pikir ,nih kwn aku sorg hari nih masok hospital bcz besok nak operation ,so hopefuly berjln ngan lancar dan selamat.amin!so dear bila da sihat le lepak sesama..

ok laa aku pon xder idea lagi,blank n semak otak..tekanan telah menguasai diri but stil lagi bole gelak ngan memberi senyuman pd semua org.....huhuhuhuhu...

chowwwww!!!

Monday, March 30, 2009

cinta dlm hati part 2

cinta dlm ati part 2...ermmmm...aku cuma nak ckp berkaitan ngan bloq hid jerk.....tp kali nih cinta dlm hati part aku berkaitan ngan tajuk aper yg aku nak ckp kan...
CINTA DALAM HATI?ape pendpt korg ttg cinta dlm hati nih?
haaa any way aku cuma nak share pengalaman aku jerk,dulu pon aku ader gak rs suka seseorg..tu dulu laaa skrg tak lagi pd aku kalau kita da berusaha aper yg patot kita buat,kalau dia bukan tok kita redha jerk kemungkinan besar tuhan telah mencipta seseorg yg lebih baik dr tu tok kita.aku pon belajar dr kesilapan,aper yg aku buat skrg..if aku suka kat seseorg aku takkan mulakan dulu,tuh laa maksud aku cinta dlm hati..mungkin ader cinta,mungkin ader suka ,mungkin juga ader syg.even mcm mana pon aku takkan buat mcm dulu lg.sebab nya mungkin aku pernah luahkan pada seseorg dulu dan satu kesilapan besar mungkin tak kan berckp each other and tak rapat lagi spt dulu,aku nasihatkan lebih baik pendam jerk hasrat tuh tol tak...ader jugak kalau girls yg luahkan dulu tak bertepuk sebelah tangan kan,may b diarg suka sama suka cuma pendam perasaan jerk....tp aku pernah luakan suka pd mamat nih,and suka mamat nih pd aku pon ader...tp cinta tuh belom ader lagi...bcz dia belom bersedia.aku kena la terima kenyataan sbb cinta pon tak le paksa..ader jugak di sbb kan luahan nih jugak laaa kita akan bermusuhan..aper pendpt korg..?benda nih aku tak tuju pada sesiapa..ini aku ckp secara jeneral...
tu jer laa aku nak ckp,kekadg kita kena pikir ader batas2 berkwn nih,mungkin pengalaman lalu buat aku lebih berpikir ngan matang adakah kita nak atau xnak jer bila kita memutuskan tok meluahkan sesuatu pada seseorg..pd aku skrg biarlah ianya dlm hati jerk even aku ader suka seseorg,biarla ianya mekar dalam hati aku(ceehhh tetiba jiwang)sbb aku rs aku xnak merosak perasaan aku sendiri dan perasaan dia jugak,dan pada aku kita kena belajar menerima segala ujian yg tuhan berikan iaitu melihat org yg kita syg bahgia dan gembira..tuh pon aku rs satu pengorbanankan..krn melihat kebahgiaan org yg kita cintai pon aku pon dah cukup bahagia,sbb aku percaya ader hikmah di sebalik nya......mungkin aku harap ader yg hadir dlm hidup aku satu hari nnt mencintai aku sepenuh hati..aminnnn!
P/S:to hid .tak kira laa aper yg ko rs skrg...,cinta dalam hati cinta dalam jantung ker bagai ,aku harap ko sabar n jgn emo tak tentu pasal.semua aper yg terjd dlm hidup kita ,tuhan dah tentukan yg terbaik tok kita.cuma kita kenalah berusahakan dan yg penting jgn putus asa okey.
lirik cinta dalam hati by ungu
mungkin ini memang jalan takdirku mengagumi tanpa di cintai tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia dalam hidupmu, dalam hidupmu telah lama kupendam perasaan itu menunggu hatimu menyambut diriku tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah bahagia untukku, bahagia untukku reff: ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu meski ku tunggu hingga ujung waktuku dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

Thursday, March 26, 2009

keje... keje

lama x update bloq...cm malas jer lately..gi pon busy ngan keje kat opis nih yg mmg takkan abis pon...saje mengupdate bloq nih....jgn bg berswang...tak tau nak taip aper...hehehehe..
pejam celik pejam celik daaa nak masok akhir bulan...eee cptnyaa..scary pon ader....mana tak nya..,aku x rs paper pon bulan nih,cuma yg menarik just hangout ngan kengkwn tuh jer...next month aku da start tol2 busy....ngan preparation adik aku..,event2 opis.bersiap sedia....adoii miss all my frend..specially kengkwn terapat aku skrg nih.....yg sorg p camping next week baru balik,yg sorg p bandung holiday ngan famili seb yg sorg lagi baru bes exam dok umah jer....xper kakak nnt kita lepak2 minum2 yer...n miss my frend yg len jugak,ader masa n umur yg panjang kita ketemuk okey....emmm aku xtak tau nak taip per..n aku nak sambung wat keje.,

Monday, March 16, 2009

survey dari HID HUDSON

4 NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :1.
1.yana
2.kakak
3.sue
4.perempuan operate(nama nih kengkwn yg sgt laha and tak peri kemanusiaan je panggil..huhuhu]

4 IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
1.da sah bufday aku
2.bufday kengkwn
3bufday famili..
4.tarikh2 anniversary yg penting..

4 THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 30 MINS :
1.txt ngan hid hudson..huahauahaua
2.do letter
3.usik my opis mate(da tak der keje)
4.p toilet

4 WAYS TO BE HAPPY :
1.yes aku setuju ngan hid..dont tink too much..memudaratkan diri..hhihihi
2.aku suka melalak...karaoke ngan kengkwn..kalau karok tuh 6 jam pon takper.kan..kan..
3.p tgk muvie ngan kengkwn
4.perkara yg hilang tension ialah tdooooo..........n silent phone..

4 GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE :
1.leptop apple baru....nak rosak da nih..hishhh ader yg aku campak dlm tong sampah.
2.camera digital jugak
3.bf yg tak der bf plsssssssssssssssssss..heeeeee.,n yg tak der gf jugak..
4.ticket flight free p london n paris,n sume shoping kat sana di taja....ader sponsor tak..??heeee

4 OF YOUR FAVOURITES HOBBIES :
1.on9
2.dgr musik sambil berangan penting..(tak kena bayar pon berangan)
3.lepak minum2 ngan kengkwn sambil cuci mata penting..heee
4.masak(pecaya ke tak caya,hakikatnya mmg aku suka masak)

4 PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION :
1.london n paris(hajat thn depan)
2.bandung
3.sabah &sarawak
4.pulau batik yer kakak...sial perli aku....

4 FAVOURITE DRINKS :
1.teh o ais limau/suam
2.jus buah
3.barli
4.milo

4 THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR BAG :1.
1.hp(penting sgt)
2.bedak compact
3.wallet
4.kunci kereta

4 FAVOURITE COLOURS :
1.pink
2.merah
3.putih
4.hitam

TOP 4 HANGOUTS
1.bilik aku menjd pilihan pertama
2.pavilion
3.pelita(tpt nih asyik aku jumpa abg mazda..lalalalal)
4.red box karaoke

TOP 4 YOU LOVE SO MUCH :Person :
1.my famili...
2.kengkwn terapat aku..
3.bakal suami
4.tak tau sape lagi
Things :
1.kereta
2.leptop
3.hp
4.aksesori

TOP 4 THINGS SPECIAL TO YOU :
1.kereta kalau takder hampehh..aku nak kuar..dok umah jer
2.leptop segalanya..kalau tak aku sangap..
3.hp xder sehari takle tdo tak mkn aku...huhuhu
4.aksesori mcm2 ada..

TOP 4 WHO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY :
1..ptam
2.ben
3.e
4.cece

TOP 4 REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :
1.saje buang masa
2.dah sah2 nama aku ader dlm list nih...
3.bosan bos takder.hehehehehe
4.mmg aku suka buat survey..

Saturday, March 14, 2009

''he's just not that into you''

haaa..aku saje nak promote bloq nih..sebenarnya aku ambik bloq nih dr seorg kawan ofis aku yg selalu mengikuti bloq razzi rahman ni...bosan2 aku baca.....ader artikel nih sgt2 sesuai kalau2 korg ader suka seseorg,tp tetiba dia cm nak mengelak dr korg.. specially girls laaa.kan..haaa..aku just copy n paste tok korg baca.....


Minggu ini, bro Razzi ingin kongsi dengan semua pengunjung blog Brother Love ni, info dari buku yang pernah bro baca dulu. Tajuk buku ni ialah, “he’s just not that into you” dah baca ke belum? Kalau belum pergi beli
Interesting about this book is, penulisnya Greg Behrendt adalah seorang komedian dan consultant kepada siri komedi cinta popular, “Sex in the city” …jadi, cara penulisannya juga cukup humor dan menggelikan hati TETAPI very straight forward! Mungkin bro suka membaca buku-buku yang jenis seperti ini membuatkan cara penulisan bro Razzi dan segala jawapan kepada email anda juga, lebih kurang laa
Penting : Di dalam buku ini, Greg betul-betul ingin membuka mata wanita-wanita yang selalu terpedaya, wanita yang sentiasa fikir segala-gala is okay dan juga wanita yang confused dengan status dirinya, samada bercinta? berkawan? atau tiada apa-apa lagi.
Best part, Greg juga telah lampirkan beberapa email pertanyaan bersama jawapan straight forward darinya. Dan dari kebanyakan pertanyaan yang diterimanya, kesemua jawapan adalah sama, He’s Not That Into You!
Maknanya, pasangan anda sebenarnya tidak berminat dengan anda. Cuma anda sahaja yang tidak sedar dan selalu menyangka yang anda berdua masih ada peluang. LALU, kerana mahu memuaskan hati anda sendiri, anda telah membuatkan (alasan) EXCUSES UNTUK LELAKI itu!


Hakikatnya, anda tahu yang :-
anda dan dia sebenarnya tidak ada harapan lagi
anda tahu yang dia sudah jauh menghilang diri
anda tahu yang dia sudah tidak berminat lagi.
Ada berbagai-bagai alasan yang selalu wanita buatkan untuk menjawab pertanyaannya sendiri demi menghilangkan rasa kecewa dan bimbang. Sedangkan apa yang sepatutnya anda lakukan ialah, mulakan hidup baru, buka lembaran baru dengan orang baru. Berbagai-bagai alasan pula yang anda buat untuk tidak memulakannya, letih nak mula bercinta balik lah, sudah bosanlah, putus asa lah
Di sini, bro Razzi lampirkan 2 keratan dari buku ini, satu pertanyaan dan satu lagi jawapan.
Nampak excuses yang girl ni buatkan? “Maybe he wants to take it slow” Now, baca pula jawapan Greg padanya…
Hehehe ada banyak lagi alasan-alasan yang selalu wanita buatkan untuk lelaki APABILA lelaki yang diminatinya tidak mesra seperti dulu. Semuanya semata-mata kerana mahu menyedapkan hati sendiri. Antaranya :-
Mungkin dia tak mahu merosakkan persahabatan? ~ Lelaki jika mahu, tak kira sahabat atau tidak!
Mungkin dia takut dengan kedudukan saya yang lebih tinggi? ~ Lelaki jika mahu, tidak kira pangkat atau kedudukan!
Mungkin dia perlukan masa untuk berfikir? ~ Lelaki jika mahu, akan terus mahu, mahu dan mahukan anda …no excuses, that’s it!
funny but true! Tak perlu nak buat excuses atau menidakkan apa yang bro tulis ni, semuanya terbukti nyata di dalam buku ini dan beberapa buah buku lain. Apa yang perlu kita fikirkan ialah, “We got to move it, move it…we got toooo..MOVE ON!” (nyanyi kartun madagascar jap )

Ikhlas dari,Razzi Rahman @ Brother Lovehttp://www.razzirahman.com/blog

ni tips 10 pasal lelaki..

1. Ayatnya : I cintakan you, tapi I tak boleh bercinta dengan you.Bro love jawab : Menipulah tu, samada dia dah ada girlfriend lain atau dia sudah kahwin. Sebab dia cakap macam tu? Suka-suka, boleh mengorat 2-3 girls in one time. So? Cari boyfriend lainlah!
2. Ayatnya : I sayangkan you kerana you buat I happy sangat tapi i tak nak ada komitmen.Bro love jawab : Sebab tak nak ada komitmen adalah kerana dia mahu ‘his options open’ so, kalau-kalau dapat jumpa girl lain yang lebih dari you, dia tak perlu nak break off dengan you, kan? Sebab tu lah tiba-tiba je hilang tu,
3. Ayatnya : I sibuk sangat dengan kerja. Tak sempat nak call you.Bro love jawab : Dah mulai bosan dengan you lah tu haaa…nak call pun tak sempat? Mengalahkan Perdana Menteri! Mana ada orang yang sibuk sangat sampai lupa nak call orang tersayang…Tak sayang lah tu sebab tu lupa! Jangan terima je ayat dia yang lemau tu…
4. Ayatnya : I malas lah nak text you, nak kena type sms letih lah.Bro love jawab : Sekali lagi tak logik! Lelaki, kalau time dia nak kat any girls, sms 20x betul tak? So, bila dah dapat, malas pulak nak sms? Haa…ada minah lain lah tu. Cari boyfriend lain lah cepat-cepat!
5. Ayatnya : I nak kahwin dengan you tetapi bukan sekarang.Bro love jawab : Adoi!!…klasik!! Mengapa bukan sekarang? tak ada duit? Pinjam lah! Akad nikah RM88 je beb…kalau tak ada duit sangat jangan bercinta in the first place. Buat sakit jiwa orang perempuan je
6. Ayatnya : Nanti I ada duit banyak, I akan belikan you gelang emas okey sayang.Bro love jawab : Haa…ini nak ‘makan’ dulu lah ni. Yang girl ni pun percayalah…terus bagi pinjam duit, then mamat ni pun lesap! be strong…jangan sesekali bagi pinjam duit kat boyfriend anda!
7. Ayatnya : I nak kat you, tapi Mak I tak suka kita bersama.Bro love jawab : Salah satu cara untuk break off ATAU stay not commited…yang mana girl ni tak boleh nak marah kat lelaki. Trick dia, put the blame on someone else, dalam kes ni, put on his mother…paling kuat, girl boleh marah kat mak lelaki tu je lah. Si lelaki, lepass…Yang mamat ni pun, sama-sama berlakon, “Tu lah mak i ni teruk lah!” Selang few days, dia pun hilang…yang girl ni pulak terus duk maki mak lelaki tu tak habis-habis, adoi!
8. Ayatnya : I belum boleh bersama you buat masa sekarang sebab I masih belajar.Bro love jawab : Ini ayat, mungkin boleh percaya, mungkin juga tipu. Selalunya yang jarak jauh, ni lah alasan dia, masih belajar! kalau betul okeylah…tapi kut belajar pun tak, kerja pun tak, hampeh!
9. Ayatnya : I letih-letih pergi kerja, you sibuk je nak sayang-sayang, rimas lah.Bro love jawab : Hmmm…memang rimaslah tu, tok sah tanya bro mengapa lah…pasal, im sure you all dah bertahun bersama dan duk buat rutin yang sama. mesti rimas, mesti boring…cuba buat interesting things sikit. Unusual staff..
10. Ayatnya : I sayang sangat kat you baby, I tak happy dengan wife I, bila dengan dia, I selalu teringat kat you je…tapi I belum boleh cerai dia lagi sekarang ni, ia mengambil masa!Bro love jawab : Haa…yang ni puas dululah lelaki tu ratah girl ni, adoi! Yang girl ni lak sayang punya pasal…bagi, bagi, bagi, pasal duk diberi janji nak kahwin lepas cerai bini ni. Tapi bertahun tak cerai-cerai. Aduuhhh…
Basically, semua alasan lelaki ini, cara mengayat…or whatever you call it…hanya akan menghancurkan masa depan wanita yang percaya dengan kata-kata lelaki ini. BUT, not all lelaki jahat, suka mengayat macam ni…UNTUK tahu dia genuine atau tidak? real or penipu?…
Apabila keraguan mulai menular di dalam jiwa anda, dan naluri anda tertanya-tanya seorang diri, maka PERCAYALAH kepada naluri anda itu yang dia sebenarnya PENIPU!
The minute anda mulai tergerak hati untuk email kat bro masalah you tu, itu sudah menunjukkan yang pasangan anda tidak ikhlas sehingga membuatkan anda berniat untuk mencari jawapannya. You can ask me any questions, tapi the answers selalunya bukan yang anda cari because, “The Truth… hurts!”

Friday, March 13, 2009

uhhuhuhuhuhu

not in the gud mud.......strees rsnya.
..byk benda kena pikir..huhuhuhuhuhuhu.......
oh god..pls help me!!.....huhu...

Thursday, March 12, 2009

minggu setiausaha...

yuhuuuuuuuuuuu....bersawang bloq aku ngan kebusy an...skrg sabtu kena keje...xkisah laaa org giler kena keje sabtu kan...tp xde la keje 24jamkan.....hahahahaha....anyway aku bulan nih bulan busy.....so aku byk x hangout ngan kengkwn sgt..weken spt sabtu kena keje so masa hari mggu jer aku kena dok umah tuh pon ader jer keje yg kena buat..lg2 mggu setiausaha nak dekat...lg aku org yg paling busy...tp xper hari BOS menghargai setiausahanya spt aku....empphhhh..aku x tau nak taip aper blank...nih jela aku dpt taip...supaya akunya bloq tak bersawang...heeeee...daaaaa

Wednesday, March 4, 2009

bagaimanakah..?

miss sum one right now!!!
huhuhuhuhu..

Sunday, March 1, 2009

takdir yg telah tuhan tentukan

Semalam entah mengapa dia hadir dalam mimpiku. Seseorang yang pernah begitu lekat dalam kehidupanku. Seseorang yang pernah menorehkan suka dan duka yang begitu mendalam dalam hatiku. Seseorang yang pernah begitu indah yang aku cinta. Seseorang yang sejak kemunculannya tahun lalu, kembali hadir lagi mengunjungiku.
Dia hanya diam menatapku. Hanya tersenyum dengan tatapan yang begitu mendalam. Ada riak kerinduan disana. Dan aku hanya bisa terpaku. Benar-benar terpaku. Ada riak air dimataku ingin tertumpah melihatnya. Ada jutaan kata dalam benakku namun lidahku terasa sangat kelu. Dia melambaikan tangannya memintaku untuk mendekatnya. Aku mendekat. Semakin mendekat pada tubuhnya yang terlihat begitu tak berdaya di mataku. Senyum terus menghiasi bibirnya dengan tatap yang menurutku penuh misteri. Tak ada suara. Hanya belaian jemarinya terasa begitu hangat di wajahku. Genggaman tangannya seakan mengatakan betapa dia ingin menemuiku. Aku gamang. Benar-benar gamang. dan ketika dia memberikanku sebuah kecupan lembut di pipi, aku benar-benar menangis. Aku ingat kecupan itu. Aku ingat rasa sayang itu, Aku ingat kelembutan itu. Aku ingat betapa aku telah kehilangannya sejak bertahun-tahun yang lalu. Dan jiwaku semakin terluka ketika aku begitu ingin berkata "Aku akan segera menikah dengan lelaki yang lain" tak dapat kuucapkan. Tapi sepertinya dia mengerti kegelisahanku. Anggukan kecil yang dia tunjukkan seakan memberi jawapan.
Akhir-akhir ini entah mengapa aku seperti berada di suatu tempat yang tak aku inginkan..Aku didera perasaan yang sesungguhnya sangat menyiksaku. Mungkin benar kata kawan-kawanku bahwa ketika kita memutuskan sesuatu yang sangat besar dalam hidup kita maka akan banyak sekali godaan dan cobaan yang berusaha menjatuhkan kita. Aku merasakannya..
Jujur aku merasa bahwa terkadang akal sehatku terkalahkan oleh naluriku yang aku sendiri tidak tau apakah itu benar atau salah. Jiwaku seakan terus menjerit tersiksa oleh luapan perasaanku sendiri. Sikap posesif yang selama ini telah berhasil ku tenggelamkan dalam ruang gelap hidupku entah mengapa akhir-akhir ini berusaha berontak untuk menguasaiku. Ini tidak baik. Sungguh tidak baik.
Aku merasa sangat sepi. Tak ada tempat untuk berteriak, tak ada tempat untuk bersembunyi, tak ada tempat untuk menumpahkan kegundahanku..
Aku merasa sangat takut..bayang bayang hitam kegagalan mulai hadir menghantuiku. Perasaan sakit kala kehilangan mulai menjadi sesuatu yang sangat menakutkan dalam tidurku. Mengapa harus begini? Tak ada yang berusaha menenangkanku. Tak ada yang berusaha membantu aku agar lepas dari kegelisahan ini..Aku benar-benar sedih. Sangat sedih.. Seharusnya aku bahagia menghadapi persiapan ini tapi mengapa justru airmata yang kerap mendatangiku. Seharusnya senyum yang menghiasi wajahku tapi mengapa kegundahan yang kerap menghampiriku. Aku merasa kesepian..
Aku tidak menyesalinya..sungguh aku sama sekali tidak menyesalinya. Justru akulah yang memutuskan untuk bersamanya. Aku sangat mencintainya. Sangat sangat mencintainya. Mungkin karena begitu sayangnya hingga sang posesif mulai berusaha menguasaiku. Kegundahanku tak ada hubungan dengan dirinya. tapi jangan bertanya kenapa karena sesungguhnya aku sendiri tak mengerti mengapa. Dan hingga kini masih ku terus mencari jawabnya
Tolonglah…
Jangan biarkan kesedihan dan kegundahan menghantuiku…

Friday, February 27, 2009

terlanjur cinta

rossa+ungu-terlanjur cinta
waktu bergulir lambat merantai langkah perjalanan kitaberjuta cerita terukir dalam menjadi sebuah dilema
mengertikah engkauperasaanku tak terhapuskan
malam menangistetes embun membasahi mata hatikumencoba bertahan di atas puing-puing cinta yang tlah rapuh
apa yang ku genggamtak mudah untuk aku lepaskan
reff:aku terlanjur cinta kepadamudan tlah kuberikan seluruh hatikutapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku
aku pun tak mengerti yang terjadiapa salah dan kurang ku padamukini terlambat sudah untuk dipersalahkankarna sekali cinta, aku tetap cinta
mencoba bertahan di atas puing-puingcinta yang tlah rapuh
apa yang ku genggamtak mudah untuk aku lepaskan




dis song for sumbuddy ,nama perlu di rahsiakan..hehehehe.....



Sunday, February 22, 2009

my buzday yg ke 26..lalalalalalalA...

kek dr mas ngan reha tq dear

saturday:21hb genap umur aku 26thn..da tua pon...aku da pasang niat satu jer thn nih..,aper dia ader laaa..hahahahhaa.sabtu mggu lepas aku xrancg tok buat buzday aku nih...sory pd kengkwn lain kalau aku x jemput ke aper....tp nih just aku nak hangout berkaraoke ngan diarg nih..gi pon mmg aku x wat grand pon buzday aku thn nih...sengkek beb.....hope fully korg phm..aku p ambik hid tos kitarg gerak p karaoke red box kat sogo.smpai umah hid dia bg aku muffin choc buatan hid sendiri..aku suka kakak...tq so much,n then kitarg tos p sana takut jem ngan nak dpt parking lg....smpai sana aku tos kol cece x angkat tdo aper..tos kol ikzal yg baru bes gym ktnya ,n soh diarg dtg cpt...satu jam aku ngan hid je melalak dlm karok ikzal ngan cece pon smpai..org paling last dtg kak aida ngan amboy,melalak tak hingat..mulanya karok 3 jam jerk..then sambung lagi 3 jam tos dinner kat sana jerk....ye laa kak aida pon dtg lmbt time tuh...so tambah masa lagi 3jam...aper pon aku ttp heppy ngan kehadiran korg even hati aku time tu ader laa sikit sedih ngan sentap sekali sebenarnya..pasal aper..?ader laa..biarlah aku je yg tau per dia,janji aku hepy masa buzday aku aritu ngan kehadiaran korg cuba jugak sorokkan kesedihan sebenar..hmm...anyway thx to all my frend out there yg wish awal b4 my buzday pon ader aper pon thx jugak,and thx to mas n reha yg wat suprise kek buzday kat karaoke ahad mggu lepas..karaoke lagi kan.yg penting aku x nmpak langsung korg bwk kek tuh.huhu,anyway tq so much..tp masa tuh matme je xder busy tak abis2 ari tuh smpai takle joinkan..oklahh kalau ader rezeki thn depan aku buat thn depan buzday aku akan ajk korg okey....


chowwwwww...!!!
mereka sudah penat,tp kak aida still tak benti nyanyi..
mas suprise kek besoknya.,terselit pix nih,,
my sister yg x benti menyanyi ari tuh..
hantaran dulang kosong utk ????
motif? kak aida if penat pon
kusyen kan ader.,atas cece gak nakkan..hahhaa
niat dlm ati ms nih apakah?ader laaa..

sandwish.. i love u guys..
choc muffin from hid..buatan sendiri
tq kakak..syg ko!
p/s:hopefully dgn umur yg da tua nih..heee,dpt laaa aku rs sesuatu thn nih,hahahaha..aper dia..??biarlah tuhan menentukan segalanya..amin....!

Sunday, February 15, 2009

sehangat api

kenangan bersama fendi di zeta bar..hehehee..


z yg pakai sweater merah..erghhh..




td aku p meeting ngan agm aku kat hsbc cyber,aku terserempak ngan FENDI X-FACTOR. tuh jer.heheeeee..da bpr kali gak..hanya mampu mengukir senyuman,sbb keramahan dia sbg pekeje kt sanakan.hehehe..cm nih tukar kt cyber je la..bole ker...lalalala nih saje aku upload video x factor, TERINGT zaman kegemilangan diarg dulu..aku minat giler ngan Z AND FENDI MASA tuh.hee,len kali jumpa fendi atau z ambik pix byk2.nih membuat selalu aku nak p hsbc cyber je kan....hohoho...



Friday, February 13, 2009

love is NOT!!..........

Jealousy, insecurity, possessiveness and controlling behaviour ( such as of our time, friends, and who we speak to or see)......is not Love.
When someone makes demands upon your time that you end up isolating from all you care about and need ...... that's not Love.
It's unrealistic to think all you need is (so & so)- it isn't love, it's being possessive (that's not love). No one person should be responsible for filling someone else's emotional and physical needs..... That's not Love.
Isolation, name-calling and blame is not love. (for example: when you go out to see friends you are a whore).
To be hit because you talked to your family or friends. Nobody needs permission to do these things . That's not love ,that's just an attempt to isolate you so that you depend only on him or her that's unrealistic and unhealthy..... That's not Love.
When someone says "You never" or "You always" in trying to place blame. Is not love. There are no totals in life like that there is only "sometimes". This is just another attempt at control.
When someone hurts things smaller than them or pushes and/or verbally abuses in a cruel manner....that's not love. It can be a way to exert control by bad behaviour. Cruelty to pets is not love.
Interrogation, name-calling, sleep deprivation, threats of bodily harm...is not love.
Such things as "Don't make me have to hit you" and "If you just would have listened .. maybe I wouldn't have had to "hit" (or whatever other abuse or bad behaviour)...is not love.
Breaking things and throwing fits of anger in the name of love is not love. "Look what you made me do". Everyone is responsible for their own actions. I can't stress this enough.
Physically restraining while having differences of opinion ("Listen or else") any physical holding like this ....is not love.
Explosive tempers, hypersensitivity, blame, verbal or physical assaults, belittling, or simply not giving credit for any accomplishments .....is not love.
In what we do or fail to do, we are accountable for our actions. We should treat everyone as we want to be treated, as love does not hurt, make you feel pain and shame. Love doesn't leave bruises or scars or destroy emotions and feelings.
LOVE FEELS GOOD !!
Love is a lightness in the heart and a connection in the soul to others. I think we all really know when something doesn't feel right and hurts.... That's not Love.
If anyone shows or recognises any of the negative signs above that I have spoken about it's called ABUSE. I know, I'm a survivor. You can get away. Talk, scream if you need to ~ but GET OUT!
There is help out there....we need not live in fear any more, people are becoming aware.
DON'T HIDE ABUSE ANY LONGER . THIS IS HOW IT SURVIVES AND CONTINUES. FACE IT AND GET HELP !!
"Love believes all things, hopes all things, endures all things ~ Love NEVER fails."

Tuesday, February 10, 2009

dedikasi tok kengkwn!!

xder keje aku nak wat...just want to wish kpd kengkwn jerk....wish aper...saje aku nak wat satu dedikasi tok kengkwn terapat aku....kiranya wish tq laaa...okey aku nak mulakan dgn:

syaril amri..org panggil cece..aku kenal dia nih melalui
myspace...rsnya aku da 3 thn kenal dia...kitarg mmg tak der rahsia laa
tak kira peribadi,mslh ekonomi,smpai mslh rumah tangga pon kami share
bersama....aku syg dia nih hopefully persahabatan kami tak terputus..hasutla mcm
pon kami ttp pertahankan persahabatan kami.
kiranya kwn lelaki yg paling aku syg sekali...

motif?
hidayah org panggil hid atau ayu..oppss
aku kenal dia melalui dyg..rsnya persahabatan kami nak dekat dua thn kot..
tp yg pasti byk pahit manis ssh yg kitarg lalui..aper
yg aku nak kata dia kwn yg bes.kakak aku nak ckp even aper pon jd.
ko kwn aku dunia dan akhirat..syg ko.

firwahdy filani a.k.a fifi a.k.a aidy a.k.a p******hahahha

dia nih aku kenal melalui kengkwn jugak..tp yg mana da tau aper sudah jd aku ngan dia

b4 tuh tak yah aku update.kami da berkwn nak dekat 3 thn la.hmm aper aku nak kitarg da lalui

mcm2 ssh senang,menangis ketawa..secara keseluruhannyakami pernah berkongsi segalanya.even kami jarang jumpa skrg..dia ttp kwn aku selamanya walauaper pon mslh yg kitarg hadapi sebelumnya,dy sory tau aper yg terjd antara kita sebelom nih..hee..syg ko.



hafis biasanya org panggil matme tp feeling ngan nama agus daniel john..aku terimakengkwn seadanya..hahha.aku kenal dia baru jerk dr kengkwn jugak..kenal kat clubing.aper aku nak cite..aku respec dia nih sbb dia natural kwn ngan sesaper jerk..kiranya tak pilih bulu...dats y aku senang ngan dia nih.dia nih dok sebelah rumah aku jerk..jiran tetangga..jd ape mslh aku bosan ke per..dia laa yg teman aku..hehhetime kasih laa sbb still jd kwn aku..aku sgt hargainya..moga kekal laa persahabtan kita yer...
hapening

haaa..pix2 yg di ats..mereka2 sume kwn2 aku jugak...penat dowh kalau aku nak senaraikan yg mana selalu bersama ngan aku kan...aper yg aku tahu diarg nih the bes....i love u guys..



supper kat kadir

kak aida ngan z bkn nama sebenar.heeee.tuh jer leh aku ckp..kak aida aku kenal dr hid..kira baru gak aa aku kenal thn lepas rsnya,merupakan kakak yg paling ramah.dah berumah tangga..heee..tak tau nak komen aper pasal kak aida..tp yg pasti kak aida the bes,z nih aper aku leh ckp aku baru je kenal dia melalui kwn jugak.sape yg da kenal dia nih tau laa sape dia okey.tak yah laa aku cite panjang2.just bole ckp dia byk gak tolong aku dlm bermcm2 hal.hal aper..hal2 rumah tangga,tak yah la aku citer.tp aku respec dia jenis cool bila org dok ckp pasal kami,aku peduli aper org nak ckp aper pasal hubungan kami,yg pasti...biarlaa org tertentu jer tahu aper hal sebenar okey.
pose mjlh hai....larikkkk

nih mas ngan reha..mas aku da kenal lama nak dekat 6 thn kitarg kenal..kenal melalui show2 ruffedge...reha lak aku kenal dr matme masa karaoke th lepas..sekarg da jd tunangan org pon....hopefully korg jd kwn aku selamanya....

memori di hari raya

kami yg riang.....hehehe

ini pon mereka yg hepy dan ader yg tumbang time nih bukan masok kandang yer...sape...?yg pasti bukan aku.....godders part1...2 weeks ago.

rakan berjimba..heee
pengunjung old town...lalalallla

reunion..
selepas

sape2 yg aku terlupa upload tuh..korg pon ttp da bes..yg mana rasa aku kurg baik pada yg aku rs mmg tak baik ngan aku tuh..terpulang pd korg menilai aku.sbg manusia kita tak pernah lari dr kesilapanaku bukan kata aku bagus atau perfect just kita usaha aper yg kita nak.dan aku pon tak pernah nak hukum org..sape aku tok hukum org atau mengata org yg tak akan buat salahngan aku..tp kena ingat jgn menghukum org tanpa usul periksa.aperpon salah faham ttp bole di selesaikan kalau pon kita pernah bergado.the importent is korg ttp kwn aku jugak...tak baik berdendam ngan org lelama....heeeee,aper pon korg mmg kwn the bes...n world.!!

Monday, February 9, 2009

3 hari bercuti

cuti tiga ari mcm2 cite yg bole di dgr..tp aku okey jerk.....heeeee...


sabtu:patot nya ada keje yg nak di siap kan...di sbbkan aku tak bpr sihat pg tuh...aku ambik keputusan tak p keje n tos p klinik...huhuhu..mslh sakit pinggang...muda2 lagi da sakit pinggang..nasib..satu hari tuh aku tdo jerk smpaikan org kol byk kali mmg aku x dgr.....mlm tuh rsnya aku da okey bole lak berjln...sbb lapa...aku ambik hid mkn kat kg baru n kemudian cece,baron ngan suzie pon smpai.....lepas lepak kat kg baru baron nak lepak tpt lain..tpt len tuh biasa laa mana lagi kalau tak old town yap kwan seng...tp masa tuh cece xder.sudah balik sendul.....hehehee..masa lepak2 tuh fared dtg bersama awek tercinta(katanya bukan)tak tau laa kan..haahhaha...kemudian fifi a.k.a aidy pon dtg ngan muka letih yg amat...lepak2 kat situ untill 1sumting kot...mulanya aku ajk fifi p danau kota..pas tuh dia lak malas,akhirnya p laaa ngan hid..bershoping laa kami di sana...heeee


ahad:dok umah jerk jd suri rumah sepenuh masa...lalallala


isnin:.satu hari aku lepak ngan cece..ambik dia kat sentul......p mkn kat pizza hut ampang park...ngah bersembang2 sekali ader laa adegan yg sgt2 melucukan..biar laa aku ngan cece jerk tau....hahahha...tak baik ce ko gelak kan org tuh...smpai berair mata dia...cece kalau gelakkan org mmg num 1..after mkn kitarg feeling nak karok kt ktv ampang..dgn harapan kitarg be doa harap2 waiting list tak ramai...bukak pintu lift tak der org langsung...aku ngan cece heppy giler.cm tak pernah masuk karaoke time tuh...dpt number bilik terus masuk melompat menjerit kiatrg berdua kat dlm bilik tuh hahahaha..3 jam kitarg karok berdua jerk..mcm2 lagu kami nyanyi......yg pasti puas..dyg kol nak jumpa lepak kat pelita jumpa reha ngan mas.sorg tak der hari tuh matme a.k.a DAFI,dia p ukm melaksanakan tugas yg sepatotnya..after lepak kat pelita lepak mali lak...aiyooo..byk tol kedai mkn yg aku ngan cece p ari tuh...pas nih kitarg nak lepak tpt yg tak berkonsep kan makanan..bole ker....?heeee..balik penat..ader mahluk allah ni memberitahu berbagai2 cite dan rupa....tp aku tak heran pon....yg penting aku enjoyyy!lantak p laaa aper nak jadi.heee .i dun care wat other ppl thing about me,janji aku bukan mcm tuh,n cukup laa org tertentu tau hal sbenar..hee.

P/S:to all my frend yg sambut besday bulan nih..heppy besday okey....

chowwwwwwwwwwwwwww!

Thursday, February 5, 2009

tag by hid....

tag by hid sgt lama lom aku buat..hahhaha..baru nak buat..sory kakak..vitamin tak cukup stok baru perasan ko tag aku..lemmm....

1. Do u think u're hot? -
.hot plus pinky2 apekah tandanya..hauhauahua

2.Upload your fav picture of you -

even time nih aku penat,ngantok n mcm2 segala perasaan menimpa kat aku,tp aku ttp hepy bsama kakak2 tsyg tok bjimba last week.....thx guys

3. Why do u like that picture ?
bcz aku rasa kami sgt hot laa...hahahahhaa

4. When was the last time you ate pizza?
.uuuu..not remember when but i was remember dat time last ngan cece ngan mas kat mid kot.

5. The last song you listen to ?
.beyonce -single ladies

6. What are doing right now beside this ?
.do my presantation......

7. What name you prefer beside yours ?
.emmph wat ever..hehehe

People to tag
1.matme
2.mas
3.ben
4.in a.k.a nini
5.jack kertu hahahahaha

8. Who is number one?
.jiran tetangga..memerangkap penasihat n perunding imej..huahuaha

9. Number 3 is having relationship with?
.A,B,C,D,E...

10. Say something about no 5?
.DIA seorg kwn yg tua n sgt kertu..hahha.gurau jack..aku tau ko comel2 hangit gitu...lalal

11. How about no 4?
.ishh..dia seorang yg sgt workoholick..ho ho ho..ssh nak jumpa dia..

12. And no 2?
.my frend dr aku bersama ruffedge lagi..till now...eheeeee.,

Tuesday, February 3, 2009

change

Change is relative. Change is what you are made to believe must be different. You cannot make change happen by yourself. Can change also just mean evolve? I never think that we change. I think we just simply evolve.We are not born into the people we are today. We are who we are today because of a decision you made before, and that decision you made , was influenced by someone else's decision, and their decision was also influenced. So you see, its all predetermined. nothing is actually yours, nothing that you think you changed was truly done by you. It is the conglomeration of many CIRCUMSTANCES that were presented before you, and yours, and theirs- before that.Circumstances have determined everything in your life. You only feel the need to get moving if there is a force, or a purpose in your cause- TO GET UP IN THE MORNING. Free will, does not exist. If we all had free will , then we would be complete products of our nature -and our nature was not determined by us either. Nothing would propel us to move. Do we make our own decisions? Or is it someone else that did for us? Our belief system that was the rise and fall of who we are today? It is our environment that is the cause and effect of the world around us. It moves you. People move you.Without each other, -You, Me, who are we?And those are my random thoughts/rants on change.Bless,hopefully

Monday, February 2, 2009

xder mud n keje byk..!

heloww kengkwn....lama aku tak update bloq..rsnya holiday aku byk aku nak update but aku xder mud,n keje yg menimbun kt opis.....hari nih aku baru stat keje,i feel little bit un well..tp gagah gak berkeje sbb da lama cuti...euhhh....holiday aku?mcm2 story..tp aku malas laaa nak update...sbb nak update pon kena ader feel n mud yg baik...sory guys agak mudy jerk lately....keje byk...bila evrything aku update laa aper yg nak di update..huhu...

chowwww,




Thursday, January 22, 2009

long holiday lagi..!

fabulas friday,my favarite day...hehehhee...today last keje..,bukan benti tp next week aku cuti for one week..hehehee...cm aku lak nak sambut raya cina kan.......aper pon aku da plan aper yg aku patot buat cuti tuh.....lallalalalala....plan pertama tok mlm nih ialah karaoke....so...melalak sepuas hati bersama2 mereka yg aku syg.....sok dan seterusnya.,,haaaaa...tungguuuuuuuuu...n sesaper rasa pas dua hari public holiday isnin selasa tuh...rabu korg da stat kejekan...(ORG GILER JER KEJE ARI TUH)huahauahauahua...haaa...nak ajk aku lepak ker aper..haaa aku sentiaSA ader kat rumah yer....sbb aku nak uruskan preparation brg bertunang...opsss..sape bertunang..adik aku laaa...heee..anyway just want to wish happy chinese new year sape yg sambut yer....n happy holiday saper yg holiday panjang spt aku...hahahaha..

chowwwwwwwwwwwwwwwwww~!

Tuesday, January 20, 2009

21 january

stating from today 21 january...IM counting day til 21feb next month....hehhehehehe...goshhh..im 26 years old already.planing for my birthday?? may b im doing or may b im not....c how im feel want to do or not..huhuhuhu.........today a bit depressed wit a lot work,n dont hv a gud mud today ,dunno y...,feel like sumthing bad happen soon,may b happen to me,my frend,my famili or i just tink to much lately.OMG...hopefully a gud thing happen...huhuhuhu..hope so....AMIN.....

Sunday, January 18, 2009

anugerah juara lagu(AJL)yg ke 23

POSE ITU PENTING...
YG PENTING FAIZAL TAHIR MENANG 3 ANUGERAH..YEHAAA

after AJL supper kt kadir

pose artis konon...hehee

hapening masa nih..


suasana kat dlm b4 stat


kami pose dulu..lalalala

tak le lepas ngan camera pon..


ramai kan....

arghh..strees time nih..nak masok..




hehehehhehe


penat....

aku malas nak taip...so...korg bole baca kat bloq hid je okey.....byk pix lagi....so..ini je mampu aku upload........hehhehehe.....kakak..jln tugas ko tok menaip okey...hahahhhaaa..aku promote nih..lalallalaa..p/s:sory guys..xder mud nak menaip...tu yg upload gamba jer..